Header

29 december. Bara ett par dagar kvar på det här året. 2016 närmar sig sitt slut, hur galet är det inte?
Slutet av december och dom senaste dagarna har bjudit på vårkänslor?

Är ni redo att ta er an 2017? Jag är!
Alltså jag har fått så mycket pepp och inspiration från Economistagruppen på facebook så det är inte klokt. Dom senaste dagarna har jag funderat över mitt kommande år och satt upp mål för året. Det gör jag ju varje år, sätter mål med vart jag vill komma. Skippar löften som låter strikt och tråkigt och sätter mål vilket får mig att bli mer ambitiös med det.

Den här gången har jag valt att sätta mål efter livhjulet, gå igenom varje bit i ens liv och se vart man är idag. Vart man vill komma och vilka förändringar man kan göra under året.

Hur gör ni? Sätter ni mål eller löften? Eller tar ni året som det kommer? 😃


Jag har börjat med att gå igenom efter den här bilden, skattat med en penna vart jag är idag och med en annan vart jag vill vara om ett år. Sedan har jag gjort en översikt i text under varje rubrik. Hur ser mitt liv ut under respektive rubrik just nu och vad har jag för konkret mål att komma till nästa år? När det stora målet är klart har jag sedan brutit ned det ytterligare och skrivit ner vad som krävs av mig för att ta mig dit. Varje mål kräver en plan med delmål längs vägen. Och varje mål måste vara tydligt så att man riktigt vet när man faktiskt har nått det.

Jag skulle aldrig kunna sätta upp "luddiga" mål som tex "spara pengar" eller "träna mer". Ställ dig då frågorna Hur mycket pengar vill du spara? Är det 100kr i månaden eller har du ett mål att få ihop 50.000kr när året är slut? Vad ska du spara till och hur mycket? Eller hur ofta vill du träna när du tränar mer? Vill du få till en kontinuerlig träning och träna regelbundet 2dagar/vecka? Vad för typ av träning ska du utföra och hur ofta ska det ske för att du ska vara nöjd med att "träna mer"?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

- sponsrat inlägg

Ett ställe i Sverige som jag har velat bekanta mig närmare med, men ännu inte kommit mig för, är Småland.

När man ser på bilder därifrån så ser det så himla mysigt och gammaldags ut. Kan säga redan nu, innan jag ens har varit där, att jag älskar gamla stan! Det finns däremot massor med sevärdheter därikring och ni vet ju att jag förra sommaren besökte Norröra aka Saltkråkan och i Småland har vi ju fler inspelningsplatser till Astrid Lindgrens härliga filmer så som Katthult där Emil i Lönneberga spelades in men också Bullerbyn. Och så klart finns Astrid Lindgrens värld.

Det finns också en gammal gruva som man kan få besöka och gå ner i, tyckte det var så häftigt när vi var på Gotland och besökte Lummelundagrottan och skulle gärna vilja besöka denna gruva (Kleva gruva) också.

Och det bästa av allt (som sparas till sist) hade så klart varit att besöka Karamellkokeriet. Tänk att få äta rykande färska karameller! Oslagbart! :) Hela resan skulle ha präglats av det gamla och Sveriges historia och det perfekta boendet är då det anrika stadshotellet i Eksjö . Ett hotell fullt med historia i sig men med fräscha och upprustade rum. Dessutom en restaurang som verkar servera underbar mat (och efterrätter) om man får tro bilderna.

Sverige har så många guldkorn till ställen som man inte tänker på, eller inte vet om. Man borde absolut börja turista mer i vårt egna, underbara, land.

Vad har ni för några smultronställen i Sverige? Något ställe som ni är återkommande till eller bara varit på resande fot igenom? Några tips? :)Likes

Comments

Heej på er! Har ni haft en bra jul allihopa? :)
Det har varit en kort och intensiv julledighet det här året då julen inföll på en lördag så innebar det ju bara gårdagen som röddag och extra ledigt, utöver det tog jag bara ledigt på eftermiddagen i fredags.

När jag slutade i fredags så var det bara att åka raka vägen hem, packa ihop det sista och lasta in hela familjen i bilen och bege oss upp till Gävle. Där väntade julfirande nr 1 direkt. Som vanligt den 23:e är det julfirande med pappa och familj där vi spelar uppesittarbingo, äter tacos och umgås. Det här året slopade vi alla julklappar och körde bara ett julklappsbyte.

En natt spenderades sedan hos sis och på julaftonsmorgonen gick vi över till mamma för grötfrukost innan vi begav oss vidare till B's föräldrar. Där intogs lunch för att sedan åka vidare till ytterligare ett julfirande.

Vi har mått sådär under helgen då vi inte har blivit helt friska ännu (såå långdraget!) och att stressa runt har knappast hjälpt. Vi åkte hem en dag tidigare än vi hade tänkt oss och åkte alltså redan i söndags för att få en hel dag hemma. En tänkt vilodag som istället blev en fixardag.

Men nu är jag tillbaka på kontoret igen och fyra dagars jobb och stress väntar innan vi ska fira in det nya året.

Önskar er en härlig vecka. <3Likes

Comments

Nedräkning av dagar kan snart bli nedräkning av timmar. Julen närmar sig.
Jag har haft så fullt upp på senaste tiden att jag inte alls har hunnit med. Jag har noll och ingen julkänsla och känner inte för att fira jul överhuvudtaget. Jag känner bara ångest och stress.

Det är många mil mellan mig och min familj och jag känner skyldighet att komma hem över julen. Så klart vill jag det också. Jag älskar min familj och vill spendera så mycket tid som möjligt med dom. Jag åker hem över tre dagar och alla drar i mig. Fira jul här - fira jul där. När kommer du? När åker du? Folk vill veta precis på minuten och jag vet inte. Känns som att vad jag än gör så blir någon besviken över att jag inte är just där. Vilket så klart tar bort en del av glädjen över att komma hem. Hur jag än kommer att göra så kommer det någonstans att bli fel.

Jag är hemma i tre dagar och kommer inte att hinna träffa alla. Människor i min närhet får mig, kanske omedvetet, att känna skuld över att jag inte hinner vara överallt. Just nu känner jag bara att jag vill strunta i julen helt och hållet. Stryka de dagarna ur min almanacka. Jag har ingen lust att sätta mig i bilen på fredag och känna stress över att komma fram i tid. Trängas med alla andra tusentals som ska någonstans i jultrafiken. Jag orkar inte slitas mellan olika familjer, olika middagar och olika firanden längre.


Rätt söt ändå i tomteluva, lockigt hår och julig klänning.

Likes

Comments

Jag avslutade min helg med att logga in på min blogg på min gamla portal vilket jag brukar göra då och då. Dels om det är någon bild jag vill komma åt eller bara kika till kommentarer som fortfarande trillar in. Och nu hade det trillat in kommentarer från olika håll som varit personliga och gått rakt in i hjärtat på mig.

Jag har lyckats få två personer som sökte efter varandra att få kontakt vilket kändes otroligt bra. Det handlade om en föredetta sköthäst till mig vars förra ägare kommenterade ett inlägg där jag hade skrivit om hästen och hon mådde så dåligt efter att ha behövt sälja och undrade vart hästen befann sig idag, då hon inte hade någon aning om det. Samma inlägg hade hästens nuvarande ägare kommenterat och skrev att hästen mådde bra och vart hästen nu bodde. Kommentarerna på den bloggen modifieras fortfarande så dom har inte sett varandras kommentarer men jag skickade mail till dom båda med varandras mailadresser. Känns så bra att kunna göra något för andra! <3

En tredje kommentar var högst personlig och den håller jag lite till på. En kommentar som fick mig att tänka till, fick mig ett känna smärta i hjärtat och fälla en tår. Men samtidigt en kommentar som i slutändan gav mig ett lugn och en känsla av lättnad. Skickade även ett mail till den tjejen och hoppas verkligen på ett svar. <3


Likes

Comments

Jag har egentligen aldrig varit en smyckestjej men ett märke som jag har fallit för är Edblads. Jag gillar deras enkla, stilrena och diskreta design. Minimalistiskt och så snyggt. Jag gillar deras tunna fina kedjor, de små glittrande stenarna som finns i olika mängd och variation på de olika smyckena. :)


Likes

Comments

Måndag och jag har pallrat mig upp från sängen och befinner mig på jobbet. Hela helgen har sjukstugan hållit i sig och jag har inte gjort många knop. Jag har glidit omkring i hans t-shirt och gjort så lite som möjligt. Jag har tappat räkningen på hur många rullar toapapper som har gått åt till mitt snor, febern och kommit och gått och varje gång jag hostar eller har tagit ett djupt andetag så har det känts som att lungorna är på väg ut ur min kropp.

Jag hade nog mått bra av en till vilodag men eftersom att jag precis har börjat ett nytt jobb är jag inte jättepepp på att sjukanmäla mig och plus att mina dagar att gå jämte hon som jag tar över efter är räknade så vill jag lära mig så mycket som möjligt med henne på plats. Själviskt kan tyckas då det finns risk att jag smittar andra men men.. så får det bli.

Direkt efter jobbet ska jag hem och sova igen, tror att det kan behövas. :)

Likes

Comments

Igår natt drömde jag om honom igen. Den finaste av alla änglar kom och besökte mig under natten. Mitt fyrbenta lilla svansbarn som fick lämna jorden alldeles för tidigt. Jag drömde att vi var på en av alla de ängar som vi tidigare har lekt på. Vi kastade både boll och pinne och jag njöt av att se honom springa. Jag minns att jag tänkte att jag har saknat just detta, att leka med honom, att se honom full i liv.

Minns också att jag i min dröm tänkte att det är inte på riktigt, jag måste passa på att njuta för jag vet att jag bara får låna honom för en kort stund igen. Han är inte längre min.

Allting var så sorgligt och fint och under gårdagen föll tårarna flera gånger när jag kom och tänka på drömmen.
Saknaden är obeskrivlig.

Likes

Comments

Snoret rinner, kroppen värker och halsen spelar mig ett spratt. Det kom smygandes i onsdags, förmodligen efter att jag varit hos naprapaten och fått en genomgång och sedan har det bara blivit värre. Eftersom att jag precis har börjat ett nytt jobb har jag inte heller haft någon lust att vara hemma utan har knaprat alvedon och pallrat mig iväg ändå.

Egentligen skulle vi iväg på julbord ikväll men eftersom att vi båda är sjuk så blir det inte av, trist! Istället får vi se fram emot en helg i soffan och ta hand om varandra. Det är ju i alla fall bara kraftig förkylning och inte vinterkräksjukan (peppar, peppar!). Hört att den har brutit ut nu och är riktigt elak. Håller tummarna för att man slipper det åtminstone.

Har ni något trevligare att se fram emot i helgen? :)


Likes

Comments

Måndag igen, men vilken panghelg jag har haft! I lördags kom tjejerna hem till mig, vi gjorde middag, drack vin och blandade drinkar. Sedan åkte vi till en nattklubb på ett studentområde där ingen av oss hade varit förut. Ganska snabbt upptäckte vi att man var tvungen att betala och boka VIP för att få ett sittbord. Dans i all ära, men emellanåt vill man sätta sig ner och dricka också. Så jag snackade in mig hos ett gäng och fixade plats åt oss vid en VIP vilket också innebar gratis dricka resten av kvällen. 😁 Märkligt ställe att hänga på dock då det vid varje VIP var en gigantisk säng, ett bord och typ tre pallar att sitta på, så man fick ju trängas i sängen med de flesta. Trevligt hade vi i alla fall!

Sen skulle vi gå hem därifrån när dom stängde kl 3 och när jag hade lämnat av mina vänner hemma hos dom så har jag en bit till att gå. Ganska kort efter mötte jag ett stort, trevligt gäng som drog med mig in i en lägenhet på efterfest. Stannade dock inte länge alls där innan jag gick hem sista biten och när klockan var halv 6 kunde jag äntligen krypa ner i sängen med Amber. :)


Likes

Comments