Header

​Jag har inte nämnt något om detta för er tidigare men idag gör jag min sista dag som ekonomiassistent. Ni har som med så mycket annat varit med sedan första början, från det att jag gick på intervju, att jag fick jobbet, gjorde min första dag och nu gör min sista. 

Ni vet hur mycket jag har trivts här - från första början men nu är detta ett kapitel som avslutas och det är dags att börja skriva på ett nytt. Jag har under 1 år och 8 månader varit vikarie för en mammaledighet och nu är vikariatet slut. Det kom ju inte plötsligt alls utan jag visste redan innan sommaren att det inte skulle dyka upp någon annan tjänst här just nu och redan innan sommaren ordnade jag med ett nytt jobb.

Det är alltid vemodigt när något tar slut - oavsett om man har valt det eller inte men samtidigt känner jag mig redo. Jag har utvecklats enormt på denna arbetsplats och fått chans att prova på något helt nytt, något jag varken hade utbildning av eller erfarenhet ifrån sedan innan. 

Jag har fått lära känna fantastiska kollegor, jag har haft en av mina bästa arbetsgivare som ser sina anställda som människor och inte bara arbetande robotar, jag har fått chans att åka på roliga och givande utbildningar och vi har hittat på massor med roliga aktiviteter. 

Hela veckan så är det flera kollegor som har kommit fram till mig och berömt mig för det jobb jag har gjort här, att jag har skött alla arbetsuppgifter exemplariskt, vissa som säger att jag är den första som sköter detta så bra som jag har gjort, fått beröm över hur bra jag tar kunder och att ingen har hört ett enda klagomål över hur jag har bemött kunder som varit i särskilda och utsatta situationer - vilket tydligen har skett förut. Det är en riktig egoboost att få höra detta från fantastiska kollegor och att jag kommer vara saknad. Vissa har till och med uttryckt sin oro över hur saker kommer att funka när jag inte längre finns där. Så roligt att höra och extra roligt att höra att man har gjort ett så bra jobb trots saknad av erfarenhet och utbildning. Det GÅR fortfarande att lära sig ett yrke på plats.

Men nu känner jag mig klar här - för denna gång. Jag är redo att ta mig an min nya utmaning som väntar redan på måndag! 

 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår samlade jag energi till att på kvällen gå igenom Texas obduktionsrapport. När den kom så tog jag bara en hastig titt på den och begrep ungefär hälften av vad som stod. Resten stod ju på latin och jag orkade inte ta tag i att googla och översätta det just då. Men igår kväll gjorde jag det. Jag blev inte mycket klokare av det men eftersom att uppfödaren har önskat kopia så ville jag läsa igenom den innan jag skulle skicka en till henne.

Så idag har jag skickat iväg både obduktionsrapporten men även en annan rapport som hon var intresserad utav det. Så tacksam att jag har haft en sådan seriös uppfödare till Texas, hon bryr sig om varje valp och valpköpare, är intresserad av hur det går, engagerar sig med träffar och träningstillfällen och supportar dygnet runt. Det har varit guld värt.

Och att hon nu vill ha dessa rapporter visar bara på att hon verkligen är seriös, hon vill veta vad hon avlar på och är mån om att bara använda det bästa.

Jag skulle inte tvivla en sekund på att köpa en ny valp av Suzan på Nikkitorpets kennel.


Likes

Comments

Idag har jag en lång to-do framför mig. Det är mycket som ska hinnas med innan veckan är slut, både på jobbet och privat. För att jag ska komma ihåg allt så måste jag alltid punkta upp vad jag har att göra, gärna i prioriteringsordning eller tidsordning så att det blir en tydlig översikt. Haha, har man ett rörigt hjärnkontor så måste allt annat vara strukturerat. 😊

Först ut är ett återbesök hos naprapaten och lite senare väntar utelunch med avdelningen. Däremellan är det massa smågrejer som måste fixas och efter jobbet har jag en del ärenden. Men snart är det helg! :)

Har ni något roligt att se fram emot i helgen? 😃


Likes

Comments

Något jag älskar att göra är att resa och upptäcka världen. Se nya platser och upptäcka nya kulturer. Jag vill blanda rena semesterresor där fokus är att ligga på stranden och koppla av med resor som är mer fartfyllda. I år har jag haft turen att haft en av varje resa, jag var till Barcelona och upptäckte mer av staden, aktiviteter avlöste varandra och vi hade inte många lugna stunder. Efter det var det Kroatien där jag inte gjorde mycket mer än att hänga på stranden med bara någon enstaka utflykt.

Nu har jag snöat in mig på en ny destination. En semesterdestination. Ett örike med kritvita sandstränder och kristallklart vatten. Än så länge har detta ställe inte invaderats av turister vilket gör att man kan vara för sig själv på många ställen. Ett örike som ligger utanför Afrikas kust, i Indiska Oceanen. Jag hade gärna tagit en 10-14 dagar och åkt runt mellan de olika öarna för att få ut det mesta av det bästa.

Men som till alla paradisdestinationer så priset kunna dra iväg. Ett tips för att kunna komma billigare undan är att boka flyg och hotell för sig. Flyg.nu är en bra sajt som jämför priser för alla flygbolag och resebyråer i en sökning. På så sätt hittar du enkelt den mest prisvärda flygresan till just din drömdestination!

Likes

Comments

Var ju som sagt iväg på bio igår med tjejerna, Bridget Jones's baby. Och den var sååå bra! Den levde verkligen upp till förväntningarna och vi skrattade så tårarna sprutade genom nästan hela filmen. Funderar du på att gå och se den men inte har gjort det än? Se till att det blir gjort. Har du inte funderat på att gå och se den - gör det ändå. Är du tveksam till om det är en film för dig? Ge den en chans, du kommer inte att bli besviken.


Likes

Comments

Ikväll är det dags för bio, igen. Tredje bion på kort tid men det är ju typiskt hösten tycker jag? Många bra filmer som kommer på bio efter sommaren så då måste man ju passa på. 😉 Ikväll ska vi se nya Bridget Jones och jag har höga förväntningar på den! Verkar riktigt rolig när man ser trailern så håller tummarna för att filmen lever upp till den. 😃

 Har ni sett den än? Vad tyckte ni? 😃


Likes

Comments

Idag är det inte bara Sveas födelsedag, det är också lösgodisetsdag. Och som de godisråttor vi är på kontoret så tog självklart chefen fasta på detta. Hon hade köpt mängder med godis som fyllde upp den största skålen vi har att tillgå. Bredvid hade hon lagt små godispåsar som man kunde plocka i och ta med sig till sin plats. 😂

Likes

Comments

Ett hem blir aldrig riktigt färdigt kan jag tycka, det finns alltid nånting som man vill ändra på eller göra om och efter att ha bott här i bara fyra månader klassar jag mig fortfarande som nyinflyttad. Det är så mycket som man önskar och vill göra, allt ifrån att köpa nya möbler till de små detaljerna som ändå gör stor skillnad för helheten. Senast inhandlades två stycken byråer till sovrummet och det enda som jag önskar till sovrummet mer nu är egentligen en stol eller fåtölj. En finare stol/fåtölj som står i ett hörn som en inredningsdetalj. Men frågan är om man verkligen kommer att använda den och sitta i den eller om den bara kommer att användas som grund till en klädhög?

Igår satt jag i alla fall och kikade runt lite på internet och fastnade på sidan www.azdesign.se ett bra tag. Jag hittade en stol som jag tyckte om lite extra mycket men kunde inte riktigt bestämma mig. Den sidan hade ett stort utbud av stolar till alla tänkbara tillfällen och platser vilket ju också försvårar för min beslutsångest.

Men den här var riktigt snygg, det fattas bara vita ben så hade den passat perfekt till mitt sovrum:

Likes

Comments

​Idag är ingen vanlig dag för det är min guddotters födelsedag hurra hurra hurraaa! 

Åh..! Tänk att den här älskade lilljäntan redan har hunnit blivit ett år! 😍

 

Likes

Comments

Hjälp vad denna dag har sprungit ifrån mig! Har gått hur fort som helst, håller ni med? Jobbdagen flöt på bra och på förmiddagen smet jag iväg till naprapaten. Det är konstigt det där, när jag hade häst så kunde jag gladeligen lägga tusentals kronor i månaden på hovslagare, massör och naprapat åt hästen men aldrig på mig själv. Inte ens efteråt har jag unnat mig något sådant fast det är nödvändigt, man har bara en kropp och borde ta hand om den minst lika väl som man tar hand om sina djurs.. :)

Hursomhelst så har jag känt av en låsning i ländryggen i flera år så idag var det dags att ta tag i den. Naprapaten kunde bekräfta att det var en rejäl låsning fast han mer jämförde det med en steloperation då det var helt stumt de 12 sista centimetrarna av ryggen. Den delen av ryggraden rörde sig inte överhuvudtaget och han såg även att jag var lite sned i rygg och axlar. Detta åtgärdades med först en djupgående massage över problemområdet och sedan behövde jag bara röra på mig så knakade hela ryggen av sig själv. Men han hjälpte även till att dra ut det sista och slutligen körde han lite ultraljud över.

Jag kände direkt när jag gick därifrån att det var en enorm skillnad! Kände genast att jag hade fått tillbaka lite rörlighet. Skönt så man känner att det verkligen hjälper och att man inte kastar pengarna i sjön.. ;)
Nu på kvällen har jag känt av att jag är trött/öm i ryggen men det är väl inte så konstigt efter en sådan genomkörning tänker jag.


Dyr i drift men åtminstone väldigt söt 😘

Likes

Comments