Header

Amber är en hund som alltid har haft starka åsikter om hur saker och ting ska gå till, ingen som man kan lura hur som helst utan allt har man fått tagit på henne villkor och detta fick jag känna på lite extra igår kväll.

Regnet fullkomligt vräkte ner när det var dags att gå ut på kvällspromenaden. Amber (som ju är blind) hörde regnet direkt när jag öppnade ytterdörren och redan då tog hon spjärn med frambenen och ville inte gå. Hon stannade på dörrmattan och öronen hängde, ju mer jag lockade desto mer stretade hon emot. Till slut fick jag med henne ut på bron och ett trappsteg ner innan hon ångrade sig och gick in igen. Och där började det om. Spjärna emot, locka och tillslut var hon ute på första trappsteget igen. Men lika fort vände hon, haha! Tillslut så fick jag inse att hon minsann inte hade planer på att gå ut på en kvällsrunda, jag gav upp och vi gick in igen. Då får hon hålla sig. Vilket hon ju gör. Hela natten höll hon sig och när det var dags för morgonpromenaden var det inte ens bråttom ut.

Knäppa men älskade hund. ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Så var det måndag igen och vi går in på augustis sista dagar. Det är den här veckan som hösten formellt är här, fast den redan märks. Löven på träden har redan försiktigt börjat skifta färg.

Idag är det i alla fall tillbaka till kontoret som gäller, efter en toppenhelg hemma i Gävle. Jag har haft så roligt i helgen och den avslutades med ett kalas för mig hemma hos mamma. Hela förra veckan bakade jag och förberedde för att ta med mig, hade skickat inbjudningar och planerat. Mamma hade fått order om att baka bullar. Jag bjöd dom närmaste i släkten och till min förvåning dök allihopa upp. Närmare 30 pers samlades hemma hos mamma för att i förskott fira min 25-årsdag!

Så otroligt tacksam att så många ville komma och fira mig och så rörd över att se att dom känner mig. Klockrena presenter som visar på att dom har varit uppmärksam på vad jag gillar och inte eftersom jag inte var så hjälpsam att jag hade skrivit en önskelista.


Hade som sagt bakat en del hemma innan och fick till några goda bakverk. Dessvärre hann jag inte med att baka en egen tårta vilket brukar vara min melodi. Flera år i rad har jag gjort mina speciella tårtor så det tog emot att servera köpta denna gång. Haha! Annars vill jag bjuda på tårtor som överraskar invändigt, dom ska se helt vanliga ut på utsidan men chocka när man tar första biten. Typ regnbågstårta som jag gjorde ett år. :)

Likes

Comments

Jag har verkligen haft en underbar helg i Marmafjärden. Så härligt att vara ute i en stuga på en helt egen ö. Ingen stress - ingenting. Vi har spelat kort, spelat Skip-bo, grillat och umgåtts. Och.. paddlat KAJAK! Haha, trodde aldrig någonsin att jag skulle sätta mig i en kajak. Jag är så himla rädd för fiskar och att då sitta i kajak som när som helst kan välta.. har liksom aldrig varit lockande.

Men så finns det tydligen en människa på denna jord som kan få mig att göra i princip vad som helst. Så vi paddlade iväg och det var faktiskt riktigt mysigt. Varm eftermiddagssol, fin omgivning och trevligt sällskap.. Underbart! 😍


​Men nu är det dags att åka hem till mamma för att rodda kalas. Ännu mer trevligheter! :)

Likes

Comments

Hela veckan har jag hållit på att baka olika grejer och förberett för mitt kalas som går av stapeln på söndag. Eftersom att hela familjen och släkten bor i Gävle så är det smidigast att ha kalas där så jag har bokat mammas place. Men bakat har jag gjort själv förutom bullar som mamma lovade att hjälpa till med. Älskar hennes bullar!

Så idag efter jobbet går lasset upp till Gävle, ska bara hem och hämta Amber och all packning sedan åker jag direkt. Hem till mamma för att lämna alla bakverk sedan jag ska tillbringa två nätter på en ö i marmafjärden och Amber ska såklart få följa med.

Slår vad om att denna helg kommer att bli helt awesome! 😃


Likes

Comments

Varning för lång text men var tvungen att skriva av mig.

Idag var jag iväg för att träffa en arbetsterapeut. Hon ska hjälpa mig med hur jag kan underlätta min vardag både på jobbet och i hemmet med mitt kroniska smärttillstånd. Smärtan har varit mer intensiv den senaste tiden av olika anledningar och det blir inte bättre. Denna smärttopp släpper inte. Jag har gått på starka smärtstillande tabletter dagligen lite för länge för att det ska kännas okej längre. Och hon märkte det på mig, att det var otroligt jobbigt just nu, dels på sättet jag pratade på när jag beskrev smärtan och min vardag men också såg hon det på mig, hur jag rörde mig och hur jag gjorde övningarna. Smärtan förvärras också med all stress som är. Det är stressigt och påfrestande på jobbet just nu, det är en stress över mig med att jag måste hitta en ny bil och det finns ingen som passar mig just nu utifrån att jag ska klara av att köra den med smärta också, allt med Texas har så klart varit påfrestande, jag håller på driver ett annat ärende privat också som måste ske NU, mitt i denna soppa ska jag styra ett kalas med allt vad det innebär och få vardagen att funka med att handla, tvätta, laga mat och alla andra måsten.

Jag har flera runt mig som frågat vad dom kan göra för att hjälpa till men det är just det, allt som ligger över mig är MITT och som JAG måste göra. Jag är otroligt tacksam att jag har flera som hjälper till att hålla utkik efter bil men sen är det ändå jag som måste åka och titta på den och provköra vilket är energi- och tidskrävande.
Eftersom att situationen är som den är så blir också sömnen kass, sover inte några längre stunder sammanhängande och när jag väl sover så är det enbart ytligt sömn vilket gör att jag aldrig känner mig utvilad när jag vaknar.

Arbetsterapeuten som jag träffade var verkligen toppen, hon förstod och tog allt på allvar. Hon visade att hon trodde på det jag sa och framförallt så SÅG hon mig. Men hon sa också något som fick mig att tänka ett varv extra. Vad är det jag vill egentligen? Och för vem försöker jag bita ihop och köra på trots att jag känner att det inte går?

Hon försökte banka in lite vett i mig och ungefär hälften köpte jag direkt. Den andra halvan måste jag fundera vidare på.. Samtidigt som jag vet att hon har rätt i det hon säger. Men jag har inte tid.

Likes

Comments

Godmorgon på er!

Hur är det med er? Jag är så himla trött och seg! Känner att jag redan efter en arbetsvecka är inne i samma mönster med stress och vardag. Imorse kom jag lite senare till jobbet än planerat, Amber tyckte att vi skulle gosa en stund istället. Först ville hon inte komma ner för trappen för att äta sin frukost. Sen när hon väl hade ätit upp den och vi skulle gå ut ville hon först inte följa med. Stannade redan på dörrmattan och ville inte gå ut. Väl ute på bron så försökte hon vända och gå in igen. Men tillslut kom vi ut på vår morgonrunda och när vi kom tillbaka in igen så vart hon så kelsjuk! Så istället för att stressa iväg till jobbet tog jag tio minuter, satte mig på golvet och lät henne komma upp i knäet för att bli klappad och kliad. Sen blev hon nöjd och jag kunde med gott samvete åka till jobbet. :)


Trivdes när hon hade någon att mysa med hela dagarna. 😔❤

Likes

Comments

Det blev en riktig lyxmåndag och en härlig start på veckan för mig. Jag mötte upp brudarna för att gå på en tidig bio, vi såg "Bad Moms" och jag tyckte den var helt okej. Jag hade förväntat mig mer av den samtidigt som den absolut inte var dålig. Efter det gick vi för att ta ett glas vin eftersom solen äntligen tittade fram efter 2 gråa och trista dagar. Det gäller att passa på medan det fortfarande är varmt ute.

Efter det gick jag hem, såg slutet på Idol och bakade chokladbollar framför TV:n. Gäller att börja fylla upp frysen nu inför kalas för att slippa få det stressigt dagen innan. :)

Såg ni idol förresten? Vad tyckte ni om den nya juryn? Jag hann inte se så mycket så hann inte riktigt få någon uppfattning. Var dom bättre eller sämre än den tidigare?

Hoppas att ni också fått en bra start på veckan!


Likes

Comments

Så var det måndag och vardag igen, snabbare än man hann säga helg. Men jag har haft en bra helg. Skrev på förlängning av hyreskontrakt i förra veckan på ett år (hade bara 3 månader först) så nu känns det äntligen som att jag kan flytta in ordentligt och göra mig hemmastadd. Därför var jag ju iväg och köpte ett vitrinskåp så att jag kan få lite ordning i köket och packa upp dom sista flyttkartongerna som fortfarande ligger för det saknades plats.

Jag har ju också skvallrat med tjejerna över tacos och vin och på söndagen chillade jag mest hemma. Var så trött och seg av det gråa vädret så det blev absolut inte mycket gjort igår.

Idag ska jag planera kalas och skicka iväg inbjudan, 25-årsdagen närmar sig lite för fort.. 😰
Och ikväll väntar bio med tjejerna. Mys! :)


Likes

Comments

Dagens to-do bestod egentligen av att städa lite hemma och åka och titta på bil. Men det blev ingenting av det alls då bilen jag skulle kika på var såld och jag hade ingen lust att städa. Istället åkte jag och spontanköpte ett vitrinskåp (till och med farligt att umgås med syrran på distans över telefon..) och sedan har jag skruvat ihop det. Fick inte direkt bra monteringshjälp..


Likes

Comments

Äntligen helg och vilken härlig start det blev! Igår kväll hängde jag med tjejerna hemma hos Sofia i hennes nya lägenhet. Där gjorde vi lite tacos och sen drack vi vin och åt choklad samtidigt som vi skvallrade om det senaste. Vi brukar alltid försöka att boka in någonting nytt innan vi skiljs åt. Det är ju så svårt att få ihop något när alla jobbar olika och har sitt, så därför är det extra viktigt att boka något nytt direkt annars är det lätt att det drar ut på tiden och tar flera veckor innan man ses nästa gång.

Idag får vi se vad jag hittar på, jag har haft så ont i kroppen på senaste och det är ännu värre idag. Varenda muskelfäste värker och varenda led i båda händerna. Så frustrerande! Jag som eventuellt hade tänkt att åka och titta på en ny bil och sen fixa lite här hemma. Får se om värken ger med sig under dagen. Ska i alla fall börja med att ta ut Amber på en runda :)

Vad gör ni i helgen?


Likes

Comments