Header

Egentligen är avslutningen på kursen inte förrän nästa vecka men eftersom jag befinner mig i Barcelona då så blev gårdagen vår sista träningen. Jag hade stora förväntningar på vår sista träning och ville att den skulle bli grym. Vi var ju inte och tränade förra veckan heller så den här gången ville jag verkligen ge allt, få ut det sista liksom.

Om det gick som jag planerat? Knappast!

Texas var till en början supertrevlig när vi kom dit, det kändes bättre än någon gång tidigare, han kom snabbt till ro och vi kunde ta en skön promenad utan drag i kopplet. Men när det väl var dags att köra igång så blev vi indelade i grupper som vanligt. Den första i min grupp körde övningen ett par gånger, nästa körde och sedan var det vår tur. Texas var så himla ointresserad av vad vi skulle göra, han tittade inte ens mot hindren, han gick inte att få kontakt med alls och det märktes lång väg att han var uppstressad. Jag förstod inte alls. Tills någon sa att hunden som satt 3 meter bakom vår start löpte. Då var det inte så konstigt att han bara ville vända om, att han inte ville sitta med ryggen till. Så irriterande!

Vi försökte och försökte och fick till slut en ok runda där vi i alla fall tog oss igenom övningen. Sedan fick vi vara en egen grupp och köra själva. Tog en promenad med honom igen för att han skulle varva ner innan vi gick till vår nästa övning. Där kunde han fokusera och oj vad han gjorde det bra! Det var en större bana och han var klockren och vi fick massor med beröm av tränaren. Det behövde vi! Men att vara ensam i en grupp innebär också att det inte blev några bilder eller filmer från när det faktiskt gick bra..

Men jag bjuder så klart på en film när det gick mindre bra på första övningen. Ni får se hur vi gör försök efter försök men Texas är överallt förutom med mig. Jag tycker att det känns hopplöst och inget jag gör hjälper för att få kontakt så jag står bara och väntar ut honom och fångar upp när han söker efter mig.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Så var måndag avklarad, den värsta dagen denna vecka där flest punkter skulle prickas av. Men jag överlevde den och kunde checka av varenda punkt enligt planering, så skönt! På kvällen drog jag och Texas iväg på träning, vår sista agilityträning på denna kurs, en egen rapport om det kommer senare under dagen i vanlig ordning.

Idag är det fortfarande en hel del punkter som ska prickas av på listan. Egentligen skulle jag vara med och springa vårruset med jobbet idag men jag var tvungen att tänka lite realistiskt och inse att det skulle vara en omöjlighet att hinna med alla andra saker om jag ska vara borta hela dagen och inte komma hem förrän sent ikväll. Jag har inte tid att skjuta på dom andra sakerna och måste prioritera. Även om det hade varit så himla trevligt att följa med och framförallt när det ska vara sånt pangväder idag!

Istället väntar en stressig förmiddag på jobbet idag, många saker som ska klaras av innan jag tar semester. I eftermiddag åker jag in till stan för ett möte och efter det väntar en kväll med beslutsångest, haha. Nä men ikväll ska jag packa och fixa hemma. Framförallt ska jag njuta av en eftermiddag och kväll med mitt favoritsällskap. ❤

Likes

Comments

Efter en superhärlig och bra helg så är det nu måndag igen och det är dags att ta sig an kanske årets stressigaste vecka. Jag vågar på riktigt knappt öppna min kalender och titta efter vad jag faktiskt har att göra, blir stressad bara jag tänker på min to do lista som är milslång. Men nu är det fyra dagar som är riktigt hektiska, följt av tre dagar med stress och sedan väntar en vecka semester i Barcelona. Det kommer garanterat vara välbehövligt efter denna vecka, haha. 😉

Idag väntar i alla fall vår sista agilityträning, trist! Den här kursen har varit så rolig och det har varit så bra instruktör så jag vill inte att det ska ta slut. Vi kommer efter detta tillfälle lägga agilityn på hyllan en stund och satsa mer på rallylydnad där vi har tävlingar inplanerade. För övrigt så ska jag fundera hur jag ska göra med agilityn överlag, kommer ett åsiktsinlägg om det framöver där ni kommer få ta del av mina tankar kring agility. 😃

Hoppas att ni kommer få en bra vecka som inte ens är hälften så stressig som min är. 😜


Likes

Comments

Igår var jag och Texas iväg på vår andra träning i rallylydnad. Vi gick igenom några nya skyltar i nybörjarklassen och gjorde sedan olika stationer där vi kunde träna. Vi ställde upp slalom, dubbelslalom och bägge serpentinerna. Utöver det hade vi också två rakbanor med skyltar.

Så hur gick det då?

​Texas är verkligen jätteduktig och när vi väl är vid en skylt så gör han det jag ber honom om och gör det bra. Det vi har det jobbigt med är transporterna mellan skyltarna. Så fort vi är klar med en skylt och ska gå vidare till nästa så dyker han med nosen rakt ner i marken och ska gå och lukta istället för att fortsätta att hålla fokus på mig. 

Så det är vår största utmaning, att bibehålla kontakt och fokus i transporterna och inte bara vid skyltarna. 😊

Likes

Comments

Jag hoppas att någon skämtar, det kan inte stämma att det bara är onsdag idag? Den här starten på veckan har varit sjukt intensiv och det har hänt grejer så det räcker och blir över för veckan ut skulle man kunna säga. Det har verkligen legat på i ett och mycket som händer på samma gång just nu så tiden har inte funnits alls till att ens logga in på bloggen, än mindre att skriva några rader.

I måndags blev det ingen agilityträning för mig och Texas då jag fick förhinder och inte kunde åka, därav utebliven träningsrapport.. Så trist! Men det var ju i alla fall för en annan bra sak.

Igår fick jag storbesök som fyllde hemmet och det blev livat, härligt! Det var syrran som kom på besök och hade så klart med sig min guddotter men också vår finska vän Ida. Lite senare kom även vår kusin Jesper och gjorde oss sällskap med lite tacos, kladdkaka och glass. Så trevligt! Jag passade också på att be Jesper om hjälp med min externa hårddisk som har krånglat ett tag och efter att han fixat med den i 20 minuter så fungerar den fin fint igen och jag blev sååå glad! Äntligen kan jag föra över allt jag har på datorn och formatera om den så den blir som ny igen! 😃

Likes

Comments

Såg ni Eurovision igår? Jag gjorde! Jag och tjejerna möttes hos Sofia för att kika på Eurovision och dricka vin ihop. Alla vi sa att vi inte var så insatt men att det ju "alltid är trevligt med vin".. det slutade med att det var blodigt allvar och vi gjorde en tävling av det. Vi skulle betygsätta låtarna efter vårt eget tycke och se vem som kom närmast med sin topp 3. Sofia gick extra all-in och hennes bedömning såg ut såhär:

​Det visade sig tillslut i alla fall att ingen av oss hade något speciellt musiköra om man ska gå efter poängen och resultatet.. Den vi hade tippat på skulle komma sist gick och vann hela alltet.. 😂 Men jag vann ändå då jag hade tippat på att Ryssland skulle komma på en tredjeplats vilket dom faktiskt gjorde, ingen annan satte en enda på topp 3. ;) Trevlig kväll som avslutades med att ​H​ kom och hämtade mig och körde mig hem, tack för det! 💛

Likes

Comments

Äntligen helg och jag har fått tagit igen lite sovtimmar i natt. Den här veckan har verkligen speglat för få timmar med sömn och stressiga dagar. Varje morgon har det varit så himla jobbig att kliva upp, inte fått ro på kvällarna och somnat sent. I snitt har jag sovit 3-4 timmar per natt i en veckas tid och det märktes nu. I natt tog min kropp igen de förlorade timmarna och sov längre än någonsin, ärligt talat så sitter jag fortfarande kvar i sängen.

Torsdag och fredag var långa och intensiva dagar då jag var borta på utbildning. Det var utbildning i argumentations- och förhandlingsteknik och det var verkligen sjukt intressant! Grym föreläsare och det var verkligen bra uppstyrt också. Två roliga och givande dagar.
På torsdagskväll fick man välja mellan olika aktiviteter och jag valde att prova på lerduveskytte, vilket jag aldrig gjort förut. Vi blev indelade i lag och fick först köra några testrundor för att komma in i känslan innan vi skulle köra skarpt med tävling. Mitt lag var på riktigt sämst under övningarna och tror det var max en eller två av fem som träffade någon lerduva.. haha! Men när det väl var dags för tävling så kom allas vinnarskallar fram och vi steppade upp en nivå eller två. För helt plötsligt stod vi i final som vi dessutom vann! 😄

​Vi höll till på Engsholms slott där vi blev otroligt bortskämda med både mat, dryck och trevligt sällskap! 😊

Likes

Comments

Vi valde att åka upp till Sundsvall dagen innan kennelträffen skulle vara så vi skulle slippa åka så tidigt på morgonen eftersom att vi skulle träffas kl 10 på lördagen. Vi såg framöver oss en härlig natt och komma utvilade till träffen på morgonen. Men natten var allt annat än härlig och vi var absolut inte utvilade när det var dags att köra igång. Antingen har jag helt förträngt hur det är valp eller så var Texas faktiskt aldrig så när han var liten. Mitt åksällskap och jag delade rum, världens minsta rum dessutom och där trängde vi ihop våra hundar varav hon hade en 7 månaders valp. Den valpen var överallt under natten och Texas blev orolig och kunde inte sova vilket gjorde att jag inte heller kunde sova och sedan höll dom igång varandra exakt hela natten, haha!

Hur som helst, till slut så kom vi till berget i skogen där vi skulle träffas. Det var dags att träna personspår. Varken jag eller Texas har spårat tidigare så jag hade absolut inga förväntningar alls, tyckte mer att det skulle vara roligt att prova på en helt ny gren som vi aldrig har provat förut!

Uppfödaren hade hyrt in en instruktör som skulle vara med oss hela dagen. Hon hjälpte oss alla att lägga ett spår utifrån sin egna nivå, så det blev så klart ett enkelt nybörjarspår för mig och Texas. Då skulle jag ha med mig två leksaker, gå in i skogen och stanna ca 10 meter in, locka på Texas och visa honom leksaken, lägga ner den och då skulle den som höll Texas gå iväg med honom så att han inte kunde titta vart jag tog vägen. Sedan skulle jag gå som ett U och lägga ner en till leksak längsvägen. Första gången gick det lite sådär och Texas förstod inte riktigt vad han skulle göra. Men sen på eftermiddagen så körde jag och mitt sällskap E några fler spår till våra hundar. Då gjorde jag lite olika och gick inte alltid som ett U. Vi gjorde 4 spår till och han blev duktigare och duktigare för varje gång. Sista spåret var han verkligen drivande och visste exakt vad han skulle göra. Superkul att han lärde sig så fort! 😃

Spår är något jag absolut kommer fortsätta göra med Texas på hobbynivå bara för aktiveringens skull.Efter en hel dag i skogen så bar det iväg till hundklubben där vi grillade ihop. Förutom det så firades också hela Texas kull eftersom dom fyllde år på måndagen efter, samma dag som den yngsta kullen blev 7 månader! Så det blev dubbelfirande (häftigt ändå med samma dag!) med bakelser för hundarna.💓

Likes

Comments

På agilityträningen igår märktes det att Texas var trött efter helgen. Jag tvekade in i det sista om vi överhuvudtaget skulle åka och träna eftersom jag visste att han var trött. Men till sist bestämde jag mig för att vi skulle åka och att jag bara skulle göra enstaka repetitioner av varje övning för att få med mig dom så att vi kan träna vidare på egen hand.

Vi hade tre övningar som vi körde, den första var staketet med tre hinder på rad och hunden ska hoppa som ett S över dom. Sen hade vi också dubbelboxen och sedan en mindre bana. Det var mycket tekniskt igår vilket gjorde att Texas blev trött fort men satte ändå bra rundor. Märks på mig att jag också är trött då jag gör flera förarmissar och dessutom missar typ varenda framförbyte men Texas är schyst och jobbar på ändå. Bjuder på tre korta klipp här nedan på gårdagens övningar, inte helt felfria och ni kommer få se både en krock mellan mig och Texas och när jag nästan vurpar för det var så halt på gräset. 😂

Enjoy!

Likes

Comments