Header

Idag efter jobbet så åkte jag och Texas till hundklubben för att träna lite agility. Det stod en bana framme vilket jag tycker är super när man kommer, så slipper man tänka själv och det absolut bästa är när det till och med står siffror utställda. Men vi tränade inte banan utan vi tränade på framförbyten och bakombyten. Trots att det var flera hundar på planen bredvid för att träna lydnad så skötte sig Texas perfekt och vi satte flera fina byten.

Vi avslutade med att träna delar av banan som stod uppställd med en del snäva svängar. Det var vår läxa den här veckan, att träna på att svänga runt hinderstöd åt olika håll så lite av det tränade vi på. Här är både jag och Texas ovan då Texas inte riktigt har styrkan att svänga flera snäva svängar i rad och jag måste kämpa för att ha hans uppmärksamhet. Jag måste också vara övertydlig med mitt kroppsspråk och verkligen visa honom med hela kroppen vart han ska och åt vilket håll han ska hoppa hindret.

Filmade alla rundor med mobilen för att kunna kolla sen.. Får se om jag lägger upp något här sen när det är dålig kvalité.. Men kanske kul att se ändå?


Print screen.. Hm.. vad säger ni, film eller inte?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I maj kommer jag och Texas att ha 3 kurser igång samtidigt. Utöver detta så är det utställningar, tävlingar och träning på egen hand. Vi kommer minst sagt att ha fullt upp framöver.

Det är mycket att tänka på inför varje kurs, vad det är för utrustning som behövs då olika grenar har olika krav och bestämmelser. Men Texas utrustning har jag under kontroll och allt är införskaffat och vi är förberedda. Värre är det med min egen träningsgarderob. Just nu har jag endast ett par lämpliga träningsbyxor och det kommer inte att räcka. Ska vi ha träning tre dagar i veckan och utöver det träna hemma och tävla på helgerna så måste ett par till byxor införskaffas, minst.

Jag har tittat runt lite på olika sidor som säljer lämpliga byxor men inte riktigt hittat några som jag har fallit för. Mitt häst-tänk sitter kvar lite och jag vill gärna matcha outfits även för mig och Texas så då har jag varit lite kräsen vad gäller nya byxor och framförallt färg på dessa.

Men en sida som jag tillslut föll för, som jag sett mycket bra omdömen om på facebook, är fritidsfabriken. Dom har det mesta i klädesväg och dessutom nytänkande byxor i roliga mönster! Finns både långbyxor och shorts där och jag blev lite sugen på shortsen också.. Perfekt till sommaren ju. Får se om dessa kanske klickas hem vid ett senare tillfälle :)

Just nu är dessa godingar på väg hem till mig, längtar så mycket tills dom kommer så jag kan prova dom! Hoppas verkligen att dom lever upp till mina förväntningar! :)


I samarbete med fritidsfabriken.se

Likes

Comments

Efter att jag hade kommit hem från jobbet och tagit promenad med hundarna och fixat lite så gick jag och Texas ut för att träna lite. Vi har börjat träna på nybörjarmomenten på rallylydnad och idag skulle vi ge oss på att träna på slalomen och spiralen. Har inte kunnat tränat på det tidigare eftersom jag inte haft några koner men var och köpte det idag då det är dom enda momenten på nybörjarnivån som vi inte har provat ännu. 😃

Så vi tränade spiral både höger och vänster vilket innebär att man har tre konor och först ska man gå och runda allihopa och sedan runda två och sen bara runda en innan man går vidare.

Sedan provade vi också både enkel slalom där man går tillsammans slalom mellan fyra koner. Och sist provade vi dubbel slalom där man först går slalom tillsammans mellan fyra koner bortåt och vänder och går slalom tillbaka igen.

Här krävs det en del träning då han lätt tappar tålamodet när det inte händer så mycket, när vi bara ska gå. Men gick ändå bra tycker jag och han kämpade på med koncentrationen. 😃

Det här är så himla typiskt Texas att han skjuter ut bakdelen på det här viset, hur får man dom att gå rakt när dom ska gå fot??

Bättre! Men han orkar inte gå så rakt hela tiden, antar att det är för att han är oliksidig? Han tycker nämligen också att det är väldigt jobbigt att gå på höger sida eftersom att han fortfarande vill skjuta ut bakdelen åt vänster.. Finns en del att träna på i alla fall! 😃

Likes

Comments

Redan torsdag?! Hjälp vad veckan har gått fort! Tiden bara rinner iväg och det är mycket att göra på alla plan känns det som.

Har i alla fall haft en av dom bättre nätterna på länge inatt vilket så klart har resulterat i en bra dag också. Har känt mig på topp idag! 😃 Jag har därför passat på att uträtta massa ärenden på lunchen idag, var iväg och köpte lite grejer till Texas som vi ska ha när vi tränar (vilket vi ska göra idag) och jag har också fixat lite inför nylanseringen av bloggen. Det är massor att göra gällande den och jag är glad att jag har den hjälpen jag har med det och att alla jobbar på så fort dom kan. Enligt plan ska allt bli klart natten mellan första och andra maj, då ska designen vara på plats och domänen ska vara kopplad och fungera. Ser så mycket fram till det och hoppas verkligen att det följer tidsplan! För i maj händer det mycket och då vill jag att nya bloggen ska vara här 😃


​Två söta som skulle trängas i samma bädd igår 😍

Likes

Comments

Är det något som är en djungel att hitta rätt bland så är det väl ändå försäkringar? Jag minns hur svårt jag tyckte det var när jag köpte Flingan och Cyrus och skulle för första gången teckna en djurförsäkring själv. Finns ju en hel drös med olika bolag med stora prisskillnader och olika saker som ingår. Jag jämförde olika bolag, olika typer av försäkringar och lyssnade på vad folk hade för rekommendationer. Men det är ju också svårt, alltid är det ju någon som har en negativ upplevelse av något bolag och en annan som har en positiv. Man måste ju nästan själv bara bestämma sig och skapa en egen uppfattning. Då löste jag det genom att faktiskt ha hästarna försäkrade i två olika bolag då det blev billigast konstigt nog. Så ett tag hade jag hästarna försäkrade i var sitt bolag, bilen försäkrad i ett annat, hästtransporten i ett fjärde och hemförsäkringen i ytterligare ett. Hehe, blev en hel del att hålla koll på alltså!

När jag sedan köpte Texas så blev det ytterligare en djurförsäkring som skulle tecknas och denna gång skulle jag för första gången teckna en hundförsäkring! Ännu något nytt att sätta sig in i. Vad är värt att betala för? Vad borde man ha? Vad är rimligt pris och vilket bolag är egentligen bäst? Det finns ju tusen olika tilläggsalternativ och man måste ta ställning till vad man faktiskt kan tänkas behöva och vad man tycker är rimligt att ha. Ofta har man ju dessutom dålig koll på vad som ingår i basen och så lägger man till massa olika tillägg helt i onödan.

Som sagt, en djungel! Det har ju i alla fall varit en självklarhet att alla mina djur ska vara försäkrade, man vet aldrig när olyckan är framme och då vill man ha den tryggheten och all hjälp man kan få, det svåra har varit att välja rätt försäkring.

Har ni koll på vad som ingår i er försäkring och är ni nöjda med det bolag ni har valt?

Likes

Comments

Gårdagens agilityträning gick faktiskt rätt bra tycker jag! Vi började träningen inomhus med att analysera förra veckans filmer. Hehe alltid lite jobbigt att se sig själv på storbild och andra ska analysera varenda rörelse på både mig och Texas. Men det gick rätt bra och jag och tränaren tyckte i alla fall lika gällande vad som var bra och dåligt på den gången som filmades. Så det kändes ju skönt! 😃

Sedan var det dags att gå ut och detta träningspass skulle vi fokusera på bakombyte. Vi skulle alltså byta sida bakom hunden. Faktiskt skötte Texas detta riktigt bra och vi fick till flera fina rundor! Så nöjd! 😃

Vi provade också lite snäva svängar runt hindren och där har vi en hel del att jobba på. Texas blir stor i svängarna och är inte så snabb runt. Hade det varit en häst så hade jag tänkt träning på bakdelen, för att få in bakhovarna under och stärka och bli kvick. Men nu är det ju inte en häst utan en hund och då funkar det inte riktigt på samma sätt.. Haha. Träning, träning, träning!


Likes

Comments

Oj vad mycket jag har hunnit med idag känns det som. Det har varit en typisk söndag men blandat med lite träning med Texas. Med en hel del värktabletter känns magen okej idag och jag har därför kunnat vara väldigt effektiv. Har tvättat hela tre maskiner, burit ner en del grejer till ladan, städat och plockat och framförallt.. knåpat på den nya designen! 😉

På förmiddagen tränade jag och Texas några moment ur rallylydnad här hemma på gården och han skötte sig ypperligt! Jag tänkte främst att vi skulle träna på ett speciellt moment som jag trodde att han skulle ha svårt för.. men det visade sig att han tyckte det var busenkelt så vi tränade flera andra moment också. 😃

Efter några timmar av vilande för hans del begav vi oss till klubben på kvällen för att träna lite agility. Med oss hade vi buren och efter varje övning fick han sätta sig en stund i buren så att vi ska få in det som rutin, det ska liksom inte vara några konstigheter. Byggde upp samma bana som vi hade sist på träningen för att träna lite framförbyten igen. Texas var lite trött och hade inte samma tempo som han brukar ha vilket bara var till min fördel. Då hann jag med att styra och kunde koncentrera mig mer på min handling. Vilket var toppen och vi fick till flera fina framförbyten!

Likes

Comments

Jag har haft så ont i magen idag så det har inte blivit många knop gjorda här hemma. När jag väl hade lyckats kravla mig ur sängen imorse så tog jag en filt och lade mig ute på gräset i solen. Herre vilket härligt vårväder vi har haft idag! :D Hundarna var så klart lösa ute med mig hela dagen och vi allihopa njöt i solen. Till fåglarnas kvitter och solens värmande strålar så planerade jag lite för bloggen och framförallt så planerade jag för ett annat stort beslut som ska tas. Vägde för- och nackdelar och ringde och rådfrågade mina närmaste. Gaah! Så mycket att tänka på just nu!

Hur har ni spenderat er lördag? :)Likes

Comments

Jisses vilken dag det blev, full rulle kan man säga. Direkt när jag kom till jobbet imorse så kom det en kille och hämtade min bil, han skulle hjälpa mig att byta någon pryl och fixa lite. Han höll på med bilen i 7(!) timmar för att det hela tiden dök upp nya saker att fixa med.. Men nu är det mesta gjort och framförallt så låter inte bilen som en visselpipa längre, skönt! Men det bästa var nog att han även hade bytt batteri i nyckeln, haha! Det har behövts så länge men jag har aldrig fått tummen ur..

Jag är verkligen så tacksam att jag har fått lära känna så fina människor via mitt jobb som hjälper mig med det ena och det andra. Det betyder mycket och framförallt när man inte har sin familj (läs: pappa) i närheten som kan hjälpa en med allt. Idag fick jag hjälp att mecka med bilen, i söndags fick jag hjälp av en annan att byta däck och för någon månad sedan var det en som hjälpte mig med torkarbladet och oljan.. Fina människor!

När jag väl hade slutat så var det som sagt bara att sätta sig på bussen mot Stockholm där ett möte väntade. Mötet gick riktigt bra och jag tror att vi båda var nöjda när vi skakade hand och avslutade mötet. Pepp!
Efter mötet så gick jag till kungsan för att möta upp en vän, strosade genom allén med de vackra körsbärsblommorna och avslutade med ett glas vin på Fridays. Underbart!

Likes

Comments