Header

ag7Igår var det då träning igen, trots att det blev stressigt att komma dit så hann vi i tid! :) Vi började med att träna enskilt på de moment vi tyckte att vi behövde träna på och olika linjer och så. Med Texas tränade jag lite extra på gungan och däcket, några av de hinder som är kluriga. Sedan tränade vi också en del på slalom, där fick vi otroligt mycket bra hjälp och Texas (och jag) tog flera kliv framåt i det momentet. Vi fick tips på exakt i vilket ögonblick jag ska belöna och HUR jag ska belöna. Det är inte bara att kasta iväg leksaken, det gäller att man har rätt tajming på när man kastar men också att man kastar den rätt. I det här fallet ska den kastas lågt och rakt fram, i den riktning slalomet skulle fortsatt om det var fler pinnar. När man belönar ur linjer kanske man väljer att kasta åt höger eller vänster för att en tänkt bana skulle fortsatt åt det hållet. Som sagt, mycket att tänka på och mycket är detaljer som spelar stor roll i helheten. Vi tränade också på "enkla" linjer och sådant som han kan som ett break. Och här är han verkligen helt galen. Jag hinner inte med alls. Ställer man honom i start för en rak linje och säger "kör" då hinner man knappt vrida huvudet åt rätt håll själv förrän han har gått i mål. Han är så sjukt snabb! Det är det många som säger där på kursen att dom hade velat att deras hundar är mer som Texas och bara springer och hoppar och gör, att han inte tvekar på hinder utan att han verkligen ÄLSKAR det. Men samtidigt är det en liten nackdel tycker jag för han bryr sig inte alls om vart jag är utan han "kan själv" vilket betyder att jag inte har en chans att hinna med och visa vart vi ska någonstans och det märkte jag extra mycket i nästa moment.. .. som var framförbyten. Förra veckan tränade vi på bakombyte, att man skulle korsa hundens väg bakom den och framförbyte är alltså tvärtom, man korsar hundens väg framför den. Och ja, det var sjukt svårt att hinna med det! Så träning, träning! FullSizeRender (34) En av hans favoritlinjer där han är som snabbast, däcket, hopp, långhopp, hopp och säcktunnel. :)  

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Passar på att blogga nu när jag sitter på bussen, ont om tid idag! Började dagen med tre timmar på kontoret och under dom tre timmarna hann det hända något fantastiskt! Vi fick våra nya datamöss, haha! Chefen som tyckte att vi behövde blinga lite mer på vår avdelning så vi fick söta rosa datamöss med bling, love it! Vid tio var det dags att gå ner till busstation för att ta oss in till Stockholm. Där väntade lunch och sedan föreläsning i Bonnierhuset. Väldigt intressant och givande föreläsning. :)  Nu är det bara raka vägen hem, blir bråttom att hinna med Texas till träningen..   

Likes

Comments

Idag har vi tillbringat dagen på utställning med Texas. Inofficiell utställning och jag skulle ställa själv. Jag blev på riktigt nervös när jag såg vårt motstånd, såå fina Aussie's som var med! Det blev att ställa i vuxenklass igen eftersom det inte fanns någon juniorklass så tänkte att vi därför också hade mindre chans idag. Skönt i alla fall att vi hade start nr 9, förut var vi alltid start 1 eller 2 men det funkar bättre för Texas att få gå in när en ras redan har varit så har han fått titta på en stund. Idag hade vi dessutom med en bur till honom och det funkade riktigt bra, han kunde ligga och slappna av i den helt och hållet och vi fick händerna fria när vi ville äta eller fika. Hur som helst, vi gick in i ringen med enbart hanarna först, Texas är dragig eftersom han inte får springa först och har svårt att stå still när vi ska ställa upp. Trots detta vinner vi över hanarna och jag blir helt chockad, haha! Efter några minuter så fick vi gå in i ringen igen för att tävla mot bästa tik i samma ras, nu fick vi springa först och det funkade bättre, så bra att vi vann rasen och blev BIR. På utställningen idag fanns det inga gruppfinaler vilket är himla tråkigt tycker jag, då går alla som blir BIR direkt vidare för att tävla om Best in Show. Så när det var dags för BIS så var vi 35 hundar inne i ringen samtidigt och endast fyra stycken blir placerade och får pris igen. Här åkte vi dock ut och fick nöja oss med de rosetter vi redan hade fått :) Jag är mer än nöjd med Texas idag ändå och det är så roligt att han håller måttet även mot fullvuxna och mer erfarna hundar i sin ras. Domarens kommentar idag:

"16 mån hane, maskulin. Välformat huvud och nosparti, slarviga öron. Bra hals och överlinje. Svansen bärs lite väl högt, ngt lång i längden. Trevliga vinklar, rör sig bra med bra steg. Bra päls." 

Det är verkligen mycket eget tycke och smak i domarnas kommentarer och man märker det mer och mer ju fler utställningar man är på. Något som dock alltid är återkommande är maskulin och välformat huvud. :)

12345Så roligt att 1an och 2an i rasen fick små pokaler! :D

Likes

Comments

Vet ni vad jag tycker? Att det är så otroligt viktigt att hitta något i vardagen som man kan fira eller glädjas över. Stort som litet. Livet blir lite roligare då och man lär sig att uppskatta de små sakerna. På jobbet är vi något av experter på detta område och förra veckan firade vi på avdelningen att ett nytt rum invigdes och den här veckan har vi firat att vi har mottagit den första swish-betalningen. Som sagt, vad som helst kan man fira. Det kan vara något litet som att det är löningsfredag idag eller något stort som tillexempel att jag har blivit moster i veckan. ? Vad har du haft för up's denna vecka? Dela med dig i kommentersfältet! :) FullSizeRender (33) Så här kan det se ut när vi firar på vår avdelning! ;)

Likes

Comments

ag6Igår var vi på vårt sjätte träningspass i agilityn. Nu återstår bara två träningstillfällen. Igår tränade vi vidare på olika linjer och kombinationer, gungbrädan och slalom. Texas verkligen imponerade på gungbrädan den här gången och vår tränare blev överlycklig att han satte den så bra och tyckte att vi hade varit duktiga när vi tränat på egen hand! :D Det var kul att höra! I början av passet så sa vår tränare att man vill att hunden ska vilja springa ifrån en och bara ha stort hindersug, dom ska vilja framåt och ta alla hinder som dom ser. Och det gjorde Texas minst sagt på en linje.. Det var en rak linje med däcket först, ett hopphinder, tunnel, hopphinder och säcktunnel. Han var så taggad på den linjen att han ville inte stå still när han väntade på "kör-kommando" utan stod och trampade och bara väntade på att få köra. Och när jag väl sa "kör" så var det som om han var skjuten ur en kanon och jag hann inte med för fem öre haha! Så kul att se att han tycker det är så roligt! :) På de andra linjerna slarvar han dock en del och kan avvika och göra annat. Typ stanna och lukta mitt i. Han är lite som klassens clown, är överallt men ändå nära, sprider så mycket energi och triggar igång. Mot slutet så samlades vi runt en linje för att gå igenom bakombyte. Alltså att man ska korsa hundens linje bakom den. När vi tränade på det här innan så gick det inget vidare. Men när vi väl gick igenom en och en satte han det utan problem. Då var det klockrent liksom. Och det är det som gör mig frustrerad. Det är inte mycket som sitter när vi kör för oss själva men ändå tar han in och lär sig för när det väl gäller och vi har ögon på oss, då är det som om det aldrig har varit ett problem. Det gör det svårt att veta vad man verkligen behöver träna på, vad som sitter och inte sitter egentligen. bana  

Likes

Comments

Godmorgon! Onsdag, nu går det bara mot helg. Härligt tycker jag! Inte så mycket inplanerat idag, enda som står i kalendern är avdelningsmöte i eftermiddag. Det brukar hålla på 2-2,5 timme ungefär. En stor punkt på dagens agenda som jag tror kommer ta upp mer än halva tiden.. Mångas åsikter som ska vägas in, många förslag och tillslut ska vi enas om hur det blir. Efter jobbet väntar storhandling. Såå inte roligt. Storhandla mat och sen hem för att laga matlådor. Känner att jag har en jätterolig onsdag framför mig, haha! Hoppas att ni är mer taggade på dagen än vad jag är! :)   

Likes

Comments

Redan tisdag och vi är mitt uppe i veckan. Igår var det fullt upp hela dagen, möten avlöste varandra och ett läkarbesök på det. Dagens höjdpunkt igår var att vi beställda nya almanackor till jobbet. För mig som är ett riktigt almanacks-freak var det helt klart det roligaste som hände under hela dagen. Att få sitta och bläddra i en katalog med mängder av olika almanackor att välja mellan och ha beslutsångest vilka almanackor man skulle välja, haha :) Idag har det varit en kaosdag. Ingenting har velat fungera så som jag har velat att det ska fungera. Massa program och grejer på datorn som inte funkade som det skulle och andra saker som strulade. Känns inte som om jag fick något gjort alls på jobbet idag utan bara löste de problem som uppstod. När jag kom hem var det skönt att kunna lägga sig på sängen men Amber på magen och bara gosa en stund. Underbar kvalitetstid. Nu är det dock dags att göra sig redo för träning med Texas. Träningen den här veckan blev flyttad och det var ingen igår utan det är idag istället. Med spöregn utanför så är jag inte sådär jättetaggad.. Hehe. :) Den här herren är dock taggad och alltid redo för att gå ut! :) FullSizeRender (32)

Likes

Comments

I måndags på agilityträningen upptäckte jag ju en ny svaghet som jag och Texas har som team och det var att vi inte kan arbeta på högersidan. Jag är inte van att "styra" och "leda" med höger och hela mitt kroppsspråk blir helt fel och Texas förstår inte när jag vill att han ska vara på högersidan utan springer hela tiden över till vänster eller ställer sig konstigt. Så idag efter jobbet har vi tränat på det. Vi gick ut på vår gigantiska gräsmatta och backade några steg. Vi tränade inkallning på nytt. Vi tränade som vi lärde oss på vår lydnadskurs i våras och de första försöken var katastrofala men blev bättre och bättre. Jag räknar med att det kommer dröja länge innan han (och jag) tycker att höger är lika självklart som vänster men det ska nötas och det ska sitta, så småningom. Nu kommer vi att träna ordentligt på inkallning för höger ett tag framöver och verkligen ha 15 minuter koncentrerad träning på bara det. När vi tycker att det går lite bättre så kommer jag istället att lägga in denna träning i vardagen, att vid små tillfällen bara ta över honom på höger sida. Kan vara att han får gå på höger sida en kort stund under promenaden, han får sitta på höger sida när han  väntar på maten osv. Vardagsträning helt enkelt. Så först träna på det i det stora hela och sedan finslipa. I början är jag noga med att göra stora och tydliga rörelser, visar honom ordentligt vad det är jag vill för att sedan kunna minimera mina kommandon. höger5höger3höger4höger1Provade även lite fotgående för höger sida :)höger

Likes

Comments