Header

utställningIdag var det dags för utställning igen. Det var ett tag sedan vi var på någon och jag var väldigt spänd på att se hur det skulle gå för honom denna gång då han har lite mer erfarenhet men också växt på sig en del. Så pass mycket att han fick gå i vuxenklass idag! Lite trist att det inte fanns en juniorklass då det hade blivit mer rättvist att ställas mot likvärdiga än att tävla mot fullvuxna hundar som har flera års erfarenhet av utställning och en helt annan exteriör. Denna gång fick vi start nummer 43 vilket vi inte heller är vana vid då vi alltid brukar ha start 1 eller 2. Men vi var där på plats till första start i alla fall för att Texas skulle hinna känna in miljön och varva ner bland alla hundar. När det var dags för Texas att gå in i ringen var jag så himla nervös, Saga ställde honom så jag stod på sidan och hjärtat hoppade utanför ungefär. Sist han ställdes ut så kampade han runt i kopplet och var allmänt odräglig men denna gång syntes det att han var äldre. Direkt när han kom in i ringen fick han fokus på Saga och skötte sig klockrent. Travade superfint och stod helt stilla domaren kände på honom och tittade på hans tänder. Vi vann BIR och gick vidare till gruppfinalen. Även i finalen skötte han sig utmärkt och travade på fint och var sååå duktig! Där slutade vi på en tredjeplats. Men jag är så stolt över honom att han gjorde så bra ifrån sig, att det syntes att det hade blivit en förändring sedan sist och att han "växt upp" lite. Dessutom sa inte domaren något alls om hans öron som vi annars alltid har fått nedslag på, öronen har nämligen lagt sig lite sen sist. Denna gång fick vi den här kritiken av domaren: 16 mån maskulin ung herre som ännu är lite luftig. Bra huvud, vackra ögon, bra bett och tänder. Behöver tid att fylla i sin kropp. Bra steg, väldigt stolt över sin svans. Mycket trevligt temperament. Välvisad.  Så det enda domaren hade att komma med är att han är lite tunn i kroppen och behöver "biffa" på sig lite. Som sagt, sjukt stolt över honom att han visade sig från sin bästa sida idag! :)

utst1Vårt crew för dagen, syrran, mamma och Saga som var handler. :) utst3utst2utst4utst5

Likes

Comments

Uppdateringen här är för tillfället inte på topp och anledningen till det stavas flyttkaos. Känns inte som om det är någon ordning alls och det är det väl inte heller. Kartonger och prylar överallt och hur mycket det ens packas upp så känns det inte som om det blir mer ordning, snarare tvärtom. Men så nu vet ni varför, återkommer med riktiga inlägg när datorn och internet är uppe! :)    

Likes

Comments

ag2Igår var det som sagt dags för min och Texas andra agilityträning och vi hade såå roligt! :D Texas är verkligen duktig på det här och eftersom att han tycker att det är så roligt så vill han hela tiden göra rätt. Igår tränade vi på alla olika typer av hopphinder det vill säga långhopp, hopphinder (både med trä och metallstöd) och däcket. Vi tränade också tunnlar, förra gången hade vi en röd som var halvlång och den här gången körde vi en extra lång gul och en svart som var lite kortare. Texas hade inget problem med någon utav tunnlarna men däcket däremot var klurigare. Han hoppade genom däcket och sög verkligen tag i hindret men efter hindret så hade han ingen framåtbjudning och vände om och tänkte typ springa runt hindret tillbaka till utgångspunkten. Men han skötte sig som sagt riktigt bra och jag är mer än nöjd över passet. När vi tränar kör vi två och två och har hela tiden bara en av hundarna igång för att man ska köra korta pass och låta hunden vila små stunder emellan så man kör kanske 3-4 minuter på ett hinder, vilar och byter hund låter den köra 3-4 minuter på samma hinder, byter hund och går vidare till ett annat hinder. Sedan gick vi in för lite teori och där pratade vi om hur man ska använda targets och hur man lär in detta samt vad vi ska göra nästa gång då vi ska träna in balanshinder och även böjda tunnlar. Längtar redan! :) hinder tunnel  

Likes

Comments

Efter ett himla roligt träningspass är vi nu påväg hem igen. Texas skötte sig hur bra som helst, så roligt att se att han tycker det är så kul! Men även väldigt tröttsamt och det dröjde inte många minuter från att bilen började rulla hemåt till att han slocknade där bak haha :) ordentlig rapport väntar imorgon!

20150824-220204.jpg

Likes

Comments

Söndagkväll och jag borde ha släckt ned för längesen.. Men snart så. Har varit i gång exakt hela helgen då fortfarande uppe i varv. Efter att jag hade varit med Isabella igår så åkte jag till Gävle för att se Tomas Ledin spela på Furuvik. Och vad säger man? Ingen sommar utan Ledin. 14.500 pers hade samma plan som vi hade vilket resulterade i ett fullsmockat Furuvik. Men det var ju också det som gjorde halva konserten, det är ju en självklarhet att Ledins låtar bjuder upp till allsång och det blev en ganska rejäl kör kan man säga. Natten spenderades på hotell och morgonen på hotellets frukost. Hehe, vardagslyx. Åkte hem tidigt för att hinna byta däck på transporten, flyttpacka lite plus att åka med ett lass till det nya boendet och fixa lite där. Såå. Nu är jag helt slut men kommer nog inte kunna somna på ett tag. Hoppas ni har haft en bra helg och att ni är taggade på en ny vecka! :)          

Likes

Comments

Vaknade tidigt idag, långt före klockan skulle ringa. Så hade en lugn och skön morgon innan jag åkte in till Norrtälje för att ta bussen därifrån in till Stockholm. Mötte upp Isabella och vi åkte ut till hennes fd medryttarhäst för att hälsa på innan vi åkte vidare för att sola och bada lite :) Isabella hade även med sig sin hund Sintra, hur söt är hon inte? :D           

Likes

Comments

Det är på morgonen man märker att hösten närmar sig. Det är runt 6 grader ute när jag åker till jobbet, på med högsta värmen i bilen och rumpvärme. Utanför ser man människor som går med vinterjacka, vantar och deras största halsduk. Det känns inte helt okej, snart är det väl dags att börja skrapa rutorna innan man åker också. Tur att värmen åtminstone kommer under dagen och får oss att tro att sommaren fortfarande är här.  Men det är ändå vackert på morgonen när solen går upp och dimman fortfarande ligger kvar. Den här bilden stannade jag och tog påväg till jobbet idag. :)   

Likes

Comments

Sitter på bryggan och tittar på den fina solnedgången. Hör de små vågorna slå försiktigt mot bryggan och strandkanten. Känner de ljumma vindarna som gör att vassen lämnar ifrån sig ett prasslande ljud. Rensar bland tankarna lite och reder ut oredan i mitt huvud. Bra kväll ändå.       

Likes

Comments