Header

Är så trött på djupsnön just nu och att det knappt går att rida någonstans. Så idag bestämde jag mig för att jag ville jobba Cyrus lite bättre och jobba igenom honom ordentligt. Så vi red fram och tillbaka, kors och tvärs över den plogade byvägen. bästa lösningen om man inte har ett ridhus eller en plogad ridbana. Och han gick superbra. Lyssnade och flyttade för skänkeln superenkelt, knappt så jag behövde röra honom med skänkeln. Jobbade i fin form flera stunder. 20121225-212550.jpg

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej allihopa! Hoppas ni har haft en mysig julafton tillsammans med någon eller några du bryr dig om. Det spelar ingen roll hur många eller dyra julklappar du har fått eller om du har ätit dyr julmat. Själv åt jag köttbullar potatis och vanlig gräddsås då jag fullkomligt hatar julmat. :) Och jag tänker inte tala om vad jag har fått i julklapp som så många andra då jag inte tycker det är det viktigaste med julen. Jag fick en mysig dag med min syster som har kommit hem till Sverige för en snabbvisit och jag fick en härlig dag med mina kusiner. Jag fick även njuta av kanske den sista julafton någonsin med min morfar. Jag hoppas att er dag var uthärdlig och att ni får en god fortsättning <3

Likes

Comments

Man vet att man är en riktig hästtjej när man börjar smacka åt hunden när man tycker att hon går sakta eller stannar! Haha gör jag HELA tiden åt min stackars vovsing!

Likes

Comments

Skrev aldrig om dagens träning igår, men så här var det. Snowflake fick vila och endast gå en liten promenad på ca 30 min. Cyrus och jag red en tur och han var väldigt pigg efter att ha vilat i flera dagar. Vi red ingen lång runda för ville inte anstränga honom för mycket. Jag jobbade honom i en låg form så att han skulle höja ryggen och jobba mer med den. Han skötte sig riktigt bra och gick i mycket fin form flera stunder. Även om det såklart var jobbigt för honom och han försökte smita undan. Det jag även brukar tänka på när jag rider ut men ändå vill jobba hästarna bra, så brukar jag göra små skänkelvikningar fram och tillbaka över vägen, ställer och böjer och håller dom hela tiden i arbete. Då blir dom väldigt fokuserade även fast vi är ute i skogen och dom blir inte lika tittiga om dom är koncentrerade på annat.

Likes

Comments

Fick hem Bibbis täcke tidigare i veckan. Det passade jättebra, är enkelt att ta av och på och är snyggt. Även fast Bibbi inte är något fan av täcken just..

20121222-153648.jpg

20121222-153705.jpg

20121222-153733.jpg

Likes

Comments

Godmorgon allihopa! Även om det snart klassas som eftermiddag.. Men idag tog jag rejält med sovmorgon och skönt var det! Jag ska strax åka iväg och träffa min syster så ska vi inhandla de sista julklapparna! (och dom första). Börjar bli lite stressad faktiskt.. Har ni inhandlat alla era julklappar och kläder än? Eller är ni som mig och är ute i sista minut? 

Likes

Comments

Den här morgonen och natten har varit jobbig. Vaknade flera gånger i natt för att jag hade ont i magen, låg och frös och svettades och trodde helt säkert att jag var påväg att bli sjuk nu lagom till jul och allt. Sen sov jag över mitt morgonpass i stallet så hästarna fick sovmorgon kan man säga.. Hösnubben var sen, försäkringskassan krånglar och mina stallkompisar krånglar. Ibland går allt bara emot en! Skönt att man snart ska få komma iväg på massage och rensa tankarna en stund :) Ni har väl inte missat att jag har mina videofyme klipp till höger här på bloggen?   

Likes

Comments

Nu ska jag också ge mig in i denna värld och ni är välkomna att följa mig via bloglovin.

Likes

Comments

En liten fortsättning på Intelligent Horsemanship.  Inom Intelligent Horsemanship brukar man prata om fyra olika kategorier av ryttare. Dessa är följande:
  • De hårdhänta. Det finns alltid en grupp ryttare och skötare som är allt för hårdhänta mot sina hästar och tror att kraft och styrka är lösningen på allt.
  • De obeslutsamma. En del ryttare är väldigt osäkra och får en lite "flummig" ridning och hästhantering. Man klarar inte av att vara konsekvent i sitt handlande. Man tar olika beslut hela tiden och ändrar tex sin ridväg in i det sista.
  • De spända/upptagna. Det finns även en del av oss som är spända i vår ridning och hästhantering och man är för upptagen med att se vad som händer eller komma skall så man missar viktiga signaler från hästen.
  • De ofokuserade. Detta är den sista kategorien och den är till för de hästmänniskor som helt enkelt har svårt för att fokusera. Är man ofokuserad så blir man långsam i sin reaktion och man klarar inte av att göra åtgärder för att stärka hästens rörelser vid rätt tidpunkt.
Om du kan hitta vilken punkt som du passar in på kommer det bli mycket enklare att utveckla en strategi mot perfektion i samspelet mellan dig och din häst! Så, vilken kategori tillhör du?  HÄR och HÄR kan ni läsa tidigare inlägg om Intelligent Horsemanship. Vill ni veta mer? Få övningar och fakta om denna teori? 

Likes

Comments

Äntligen har vi hämtat det nya köksbordet! Håller på skruvar ihop det nu! Så himla kul! :)

20121220-155929.jpg

Likes

Comments