Header

Såg ni när Tyras häst Lalle hoppade i Globen?? Jäkligt synd att det gick som det gick tycker jag! Han såg så himla fin ut först! Men det var nog bara för att dom stressade upp höjden. Om dom hade höjt sakta så hade det nog gått bättre. För om man tittar på när dom tränade så såg han riktigt fin ut! :)  

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ingen har väl missat att snön nu är här! Här hos mig har det snöat i snart ett dygn och det vräker fortfarande ner. Det sägs att vi ska få ca 40 cm vilket jag inte är ett dugg förvånad över då vi redan har fått ca 30 cm! Själv hatar jag snön, tur att mina djur har en annan uppfattning. Ponnysarna ville inte ens komma in när jag tänkte rida och Bibbi springer runt och busar i snön.   Så jäkla surt, precis när jag skulle knäppa kort på hästarna så dog kameran. EN bild hann jag knäppa..

Likes

Comments

Eftersom det har fallit snö över Gävle idag så är det glansis på vägarna så idag fick pållarna longeras eftersom dom inte har varken skor eller broddar. AC fick tränas lite agility först och sen longeras.  Tyckte det var jättekul att få longeras i lite nysnö och det resulterade i en hel del spring och bocksprång :) Flingan är fortfarande inte lika förtjust i longering så han bockade lite grann och sen vände upp. Sprang ett varv, vände upp. Och sådär höll han på i flera varv. Till slut insåg han att det inte var nån idé att krångla om han ville sluta någon gång :) Mina älsklingar<3

Likes

Comments

Idag har jag byggt agilityhinder. Allt man behöver är: - En gammal staketstople eller en planka - Avspärrningsband - Häftpistol Fick inte så bra bild på slutresultatet. Var så mörkt ute så fick bli en bild inne i stallet. Bara lägga upp pinnen på hinderstöd sen i lämplig höjd. Provade såklart denna med AC direkt efteråt och han klarade det fint! Följde med fram och tillbaka lös flera gånger utan att bry sig det minsta. :)  

Likes

Comments

Så himla glad just nu! Har nästan nyss kommit från stallet. Flingan fick sig en skritt-tur ute och var hur pigg som helst, bockade, trippade och var lite här och där. Cyrus fick sig som ni vet ett pass på banan. Körde den där övningen jag tipsar om i inlägget här nedanför. Verkligen superbra övning för honom! Både jag och han fick jobba rejält för att orka hålla igång galoppen i volten. Riktigt bra och stärkande övning. Hade bommarna upphöjda på ca 20 cm så han fick verkligen jobba. Han blir så himla rolig och rida när han ser att det är hinder framme. Så himla pigg och vaken, lyder minsta vink samtidigt som det ska gå fort. Så eftersom han tycker att det är så jädrans kul så avslutade vi med att bara hoppa långsidan och körde upp sista hindret lite högre. Och högre. Sen höjde vi ännu lite mer. Vi tog vårt rekord tillsammans och han hoppade sitt högsta med ryttare. 80 cm flög han över. Han tyckte det var skitkul och bockade hela vägen runt tills det var dags att hoppa igen. Haha! Han hoppade med bra marginal även om vi kom lite fel ibland. Det som känns så bra med honom att han hoppar allt, oavsett. Och det är jäkligt tryggt för hellre att han hoppar och river än att han vägrar lixom! Och fortsätter han såhär så kommer han ju i framtiden kunna gå dom högre klasserna, vilket jag verkligen tror att han har potential för. MIN ÄLSKLING<3

Likes

Comments

Ni har väl inte missat att det finns en hel del tips på bra övningar på hippson.se? Denna övning är därifrån som jag tänkte köra idag med AC. Rapporterar sen hur det gick!  

Likes

Comments

Skulle egentligen rida med Johanna nu på förmiddagen men fick ett meddelande av henne att hon var magsjuk..! Så åker ner till stallet ikväll istället då jag ändå har insläpp. Därför tänkte jag passa på att ringa massa samtal och fixa innan. Detta ska göras bl.a.
  • Ringa till a-kassan och fixa intyg dit.
  • Få tag på min ortopedläkare
  • Fixa spån åt hästarna
  • Måla klart mitt skafferi invändigt
  • Packa upp flyttkartonger!!
Ingenting som jag direkt ser fram emot..

Likes

Comments

Nämnde ju i min presentation att AC står på boxdörren.. Här har ni bild på hur jag menar! Bilderna är tagna innan vi satte upp galler men han ställer sig ändå sådär hela tiden när det blir tråkigt :) Såhär ställer han sig: Och då blir han såhär hög:  När han egentligen är såhär liten: 

Likes

Comments

Sen har vi min väldigt speciella d-ponny som också är född -09. När han kom till mig så var han väldigt rädd för människor och det tog bra många dagar innan jag ens fick in honom från hagen. I början så fick jag absolut inte borsta honom utan han skulle alltid stå med huvudet mot mig, jag fick inte gå på sidan om honom eller bakom. När vi gick på promenader så gick han alltid så långt bak som grimskaftet tillät, han ville inte gå bredvid. Skulle hela tiden ha uppsikt på vad man gjorde. Efter mycket övning och framförallt tid, så har vi tillsammans tagit oss dit vi är idag. Nu kan jag leda honom bredvid mig, jag får borsta och ta på honom över hela kroppen. Hovarna är fortfarande ett litet känsligt område men det blir bättre hela tiden. Jag får ta honom på öronen och han har upptäckt att det faktiskt är ganska skönt att bli kliad i pannan (fick lixom inte ens ta av och på grimman i början för de var för nära huvudet..). Men han har samtidigt varit helt lugn, aldrig blivit sur eller gjort något dumt bara för att han varit osäker. Idag har han sadel och träns utan problem. Han rids i skritt och trav när vi har sällskap och vi övar på att även rida själv. Jag vet att det kommer gå mycket mer tid tills han verkligen litar på mig fullt ut även uppe på ryggen. Men jag vet, att min prins är något alldeles speciellt <3 Min absoluta bäbis! Honom jag är mest rädd om och som ligger mig närmast hjärtat. Även om jag såklart älskar båda mina ponnysar så är ändå Flingan något alldeles extra med tanke på vad han vart med om. Och en sak är säker, båda har enorma personligheter och är väldigt speciella!

Likes

Comments

Tänkte ge er en närmare presentation av min b-ponny Astiz Cyrus, AC. Han är född -09 och blir alltså snart 4 år. Detta kan man verkligen inte tro då han är så himla lugn, snäll och allmänt cool och har så alltid varit. Aldrig varit rädd för någonting eller bråkig på nå vis. Otroligt nyfiken och vill vara med exakt överallt vilket är kul och han har därför varit väldig lätt att jobba med. Dock blir han väldigt lätt uttråkad, händer det ingenting så ser han till att det händer nått helt enkelt. Han är väldigt samarbetsvillig och försöker hela tiden göra rätt för sig. Tycker allting är otroligt kul och spännande. Verkligen en drömponny! Här hoppar han 65 cm utan vidare ansträngning. Han har hoppat ca 75 cm med ryttare och 80 cm utan hittills med kapacitet för mer! Och som ni ser så har han en väldigt fin frambensteknik! :)  Glömde säga att han är av rasen kaspisk häst vilket är en väldigt ovanlig ras, finns ca 1000 st i hela världen. Väldigt speciell ras som brukar kallas för ponnyns fullblod!  

Likes

Comments