9/9

Godmorgon! Idag tänkte jag starta bloggdagen med att prata om något som jag har undvikit i denna blogg, nämligen politik och politiska åsikter. Men nu är jag förvirrad. Valdagen närmar sig och jag har helt ärligt inte den blekaste vad jag ska rösta på. Förra valet hade jag precis hunnit fylla 18 och fick rösta för första gången. Vi hade då lagt stor vikt på valet och politik i skolan och då var jag väldigt påläst om vad de olika partierna ville och jag var stensäker på vart jag skulle lägga min röst. Men nu har jag som sagt ingen koll alls. Och att jag dessutom tycker att politik är fruktansvärt tråkigt gör ju inte saken bättre. Men trots det så vill jag ta mitt ansvar och rösta, men jag vill ju att det ska bli rätt. När jag har läst om de olika partierna på internet så har jag hittat något positivt och som jag håller med om hos nästan alla partier samtidigt som alla partier har mer saker som jag inte håller med om. Det finns inget parti som jag känner "wow! det här är mitt parti!" Ni som får rösta, har ni bestämt er för vilket parti som får er röst? Hur kom ni fram till det? Har ni läst på, tittat på valdebatt eller röstar ni bara lika som vänner/familj?

Gillar

Kommentarer

ebba,
vi hade faktiskt en debatt med en del partier förra veckan , riktigt intressant men tyvärr får jag inte rösta än :(
enilssonnn.blogg.se
sanna,
Jag röstade iallafall på Feministiskt Intiativ i skolvalet men om det skulle varit riksdagsval skulle jag nog röstat på vänsterpartiet:)
zinja.se
Sarah,
Ja gillar inte politik :P
CheerSarah.devote.se
Lina,
Ska rösta detta året och kommer rösta likadant som för 4år sedan. Har läst på mycket och verkligen försökt hitta ett parti som passar det jag också vill. Men inget är så lätt som det låter tyvärr och jag har velat men efter mycket om och men så kommer jag rösta som sist =). Tyvärr kan man inte få allt och tyvärr så hittar man nog inte ett parti där man tycker allt är bra.
linanilsson.horseworld.se