3

Ställe nummer två var faktiskt mycket bättre än det första men ändå inte okej. Det var en superfin gård som var riktigt välskött. Familjen som hade stället var helt underbar. Men villkoren var inte riktigt schysta där heller. Visserligen skulle jag bara få jobba en vanlig arbetsdag på 8 timmar/dag och ha "mina" hästar att sköta och rida på schema. Dock så var även där lönen svart och den låg på 10.000kr. Jag fick lika här ta med mig Flingan, strö, grovfoder och kraftfoder skulle ingå samt att jag skulle få nyttja hela anläggningen som var lite mindre än första stället, det fanns ridhus, utebana och en rundcorall. Jag var tvungen att bosätta mig på gården eftersom jag skulle vara nära till hands om det behövdes extra hjälp. Lägenheten var en helt okej men liten "vindsvåning". Jag skulle få betala 5.500kr i hyra för lägenheten men då fick jag räkna med att om familjen fick långväga gäster skulle dessa bo inne hos mig. Jag skulle alltså betala full hyra och när som helst skulle jag få dela boende med folk som för mig är helt okända och det kunde vara allt från 1 person till en hel familj med barn. Då backade jag direkt för jag ansåg inte det heller rimligt, jag skulle som på första stället jobba 6 dagar i veckan men "bara" 8 timmar om dagen, jag skulle få boxplats värde 3.800kr och 10.000kr i lön. Min timlön skulle alltså bli ca 72kr. Men av min lön skulle alltså familjen ha över hälften av pengarna tillbaka i hyra.

Gillar

Kommentarer

sv; ja jag ska lägga ut bilder på småttingarna! :D Fan vad pissigt!! Har själv funderat på efter gymnasiet se om det finns något roligt hästjobb men för det första ALDRIG att jag skulle jobba svart.. Då har man ju typ ingen försäkring, ingen garanterad minimilön, liksom inget.. Hhaha åh vad tänker dom med? (speciellt dom första!)
neapocalypse.blogg.se
Vanessa,
Meia,
sjukt vad du har toppat listorna det förtjänar du, du är grym, fortsätt så ;)
meialindholm.blogg.se
Meia,
åker skidor, själv? ;)
meialindholm.blogg.se
Emelie,
Men så sjukt! Tur att du var nog säker på dig själv så du kunde säga ifrån!
emeliejosefssons.blogg.se
Flingans
,
Haha! ;D
Flingans
,
tack! :D
Flingans
,
ja verkligen! ;/
Flingans
,
tack vad gullig du är! :D
Flingans
,
Ja verkligen! Men det är nog många osäkra tjejer som går på en rad nitlotter när dom söker hästjobb.. Allt för att få jobba med sitt intresse och uppfylla en dröm som tillslut blir en mardröm..