27/5

Igår när jag och Flingan var på väg tillbaka till stallet efter en härlig ridtur så var vi med om en riktigt obehaglig händelse. När vi nästan skulle svänga av från byvägen ner på vägen till stallet så kom en husbil i en väldans fart bakifrån och körde alltså i samma riktning som vi gick. Det var en lång raksträcka som vi var på slutet av och jag såg husbilen i god tid och föraren borde ha sett mig och Flingan också i god tid. Trots det så kör han alldeles för fort, det är en hastighetsbegränsning på 40km/timmen på byvägen och när bilar kommer i den hastigheten så reagerar inte Flingan. Jag kan säga att den här föraren var uppe i säkert 60-65km/timme. Ju närmare husbilen kommer ju mer inser jag att denna förare kommer inte sakta ner eller ens köra lite åt sidan för att lämna utrymme till mig och Flingan. Jag red redan så långt in på kanten som det bara gick och jag märkte att Flingan blev allt mer stressad av situationen att något så stort kom upp så snabbt bakifrån. När husbilen var knappt 15 meter ifrån oss bakifrån så började jag gestikulera med handen att han skulle sänka farten. Jag kunde då inte längre garantera att Flingan INTE skulle hoppa ut i vägen av stress och rädsla. När föraren ser att jag viftar med handen upp och ner för att han ska sänka så trycker han istället ytterligare på gasen och kör om oss med knappt en meters mellanrum och kör sedan in tvärt framför oss och tvärnitar. Han hoppar sedan ur husbilen och börjar skrika. - Ville du nått eller?! Jag försökte förklara i lugn och ro att han bör både sakta in och svänga ut när han kör om eller möter ett ridande ekipage. Han förstod inte alls att det var hans skyldighet och att han riskerade både mitt och Flingans liv när han tog sådana risker. Han tyckte att jag som ryttare borde räkna med att möta bilar på vägen. Medan jag tyckte att han borde räkna med att möta hästar, gående, cyklister, barnvagnar, barn osv osv osv på en väg rakt igenom en by med en populär badplats och där det dessutom bor fler hästar än invånare ungefär och att han därför borde kunna anpassa sin körning till varje situation. Ju längre tiden gick så kände jag att stämningen från hans sida blev mer och mer aggressiv och hotfull och innan han hoppar in i husbilen så avslutar han: - VAD HETER DU?! VAR BOR DU?! Jag säger att han inte har med det att göra eftersom det inte hör till saken. Och då byter han tonfall och istället för att vara rent aggressiv så uppfattar jag honom istället väldigt hotfull när han vidare säger: - Ha. Det får vi väl allt ta och se. Är det alltså för mycket begärt att han dels ska sakta ner och dels ta ut och hålla ett avstånd från oss i sidled när vägen är tillräckligt bred för det och det dessutom inte kom någon bil från andra hållet..
 

Gillar

Kommentarer

Sara,
Vilken jävla idiot!!!!!!!!!!!!!!!
aamaziing.se
Emla,
Men gud, hur kan man bete sig så?! Inte nog med att han var otrevlig och inte höll ut, han körde ju för fort! Han kan ju inte komma och gnälla på dej liksom. Idiot. Vad hade han gjort/sagt om det hade hänt något liksom? Säkert bara kört förbi. Nej fy vilka idioter de finns, tydligen så fick han sitt körkort i musli paketet eftersom att han inte kunde reglerna som gäller. Men skönt att ni klarade er utan en olycka i alla fall. :) !
emla000.123minsida.se
ronja,
Vissa är ju helt sjuka,, sv: Haha ja visst de!
tjurens.blogg.se
Fyfan vilken idiot! Du borde ta reg-numret och anmäla honom till polisen. Helt sjukt att människor bryr sig mer om sig själv än de personer de möter eller åker förbi. Han kunde ju i alla fall svängt undan om han nu var "tvungen" att ha den hastigheten. Och stackars Flingan.. tänk om han hade hoppat ut!? Vilka idioter det finns alltså! :(
babustylee.webblogg.se
Ida,
Vad obehagligt, men tur att det gick bra ändå! SV: Tack :D
gartunarider.blogg.se
Linda,
Men usch vad det finns för människor :o Hoppas du behöver inte se den personen mer! Sv: Ja, man får se hur det tar sig :)
thepainoflove.devote.se
jossan,
MEN HERREGUD, vilken jäkla idiot, rent ut sagt :O Vem säger sådär till någon? Och både kör som en dåre förbi en häst och sedan tvärnitar!?? Alltså jeeeezus, vad finns det för folk egentligen? Skönt att du tog det så pass lugnt ändå när du svarade honom, jag hade blivit tokarg :o sv: Åh tack sötis! Ja det är jätteskönt att vara klar med praktiken och dessutom vara närmare studenten, oj så jag längtar alltså ! :D
josefinsunnanlid.blogg.se
Henrik Olsson,
Idioter finns det tyvärr gott om! :/
www.henrikolsson.eu
Ryttarlivet.com,
Fy sjutton vad otäckt och vilken extremt obehaglig människa! Memorerade du registreringsnumret på husbilen? I så fall tycker jag att du ska anmäla honom.
www.ryttarlivet.com
Jennifer,
Men herregud vilken idiot! Blir så vansinnigt arg av att bara läsa det här! Han borde få straff för sitt beteende! Hatar när bilar aldrig saktar ner hur mycket man än viftar med handen! Dom ska ha respekt för att dom sitter i en bil som inte har eget sinne, istället för att sitta på en häst som kan bli rädd. Usch vad arg jag blir! Hoppas det gick bra ändå!
ryttarenjennifer.blogg.se