10/2

Dagens ridtur med Flingan höll på bli en katastrof redan i början. Planen var att rida ut i skogen, jogga lite och göra lite lösgörande arbete så som små serpentiner osv. En bit in i skogen så blir stigen superdålig och är helt sönderkörd av crossar och 4hjulingar och vår ridstig går därför en bit upp på en slänt. Det är en ganska brant slänt och i slänten är det även små backar upp och ner och massor med rötter och stenar. Jag brukar alltid låta hästarna gå på långa tyglar för att balansera upp sig själv och hitta vägen. Och även om Flingan är en riktig klumpfot så har han hittills löst detta bra. Denna bit av stigen sträcker sig kanske 50 meter och det är full fokus som gäller. Idag snubblade han dock på en rot med ena framhoven i en nerförsbacke och för att balansera upp det så gjorde han något konstigt hopp. Här börjar jag tappa balansen eftersom jag har långa tyglar och står i lätt sits.. Flingan hoppar alltså uppåt i slänten och kommer då med baken på en slät klippsten istället och bakhoven försvinner direkt åt sidan vilket resulterar i att Flingan sitter på baken neråt i denna slänt, bland stenar, rötter och träd. Jag hann först tänka att: Nu dör jag. Nu kommer Flingan ramla, jag kommer krossas mot en sten med en häst över mig. När jag märkte att han fick fäste med framhovarna så tänkte jag istället att: Nu kommer han få panik för att jag har hamnat BAKOM sadeln och han är inte van att vikten är så långt bak och kommer därför hoppa till igen och SEN krossas jag mot en sten. Haha, positiva tankar här.. Men jag lovar detta är INTE en stig som man vill ramla av på. Men istället för att krossas mot en sten så tittade jag omkring mig vart det var lämpligast att hoppa av. Så jag hoppade av istället innan jag skulle hinna ramla av.. haha. Och allt detta skedde alltså medans Flingan fortfarande satt kvar på baken vilket var ganska länge.. Ledde sedan Flingan därifrån och en bit till så att han skulle hinna slappna av innan jag satt upp igen. Märktes att han blev lite stressad och chockad över händelsen.. Men som tur var klarade vi oss båda oskadda! :)
 

Gillar

Kommentarer

Anita,
Åh.. Obehagligt :( Tur att det gick bra för er båda <3
siliiins.blogg.se
Jennifer,
Det är läskigt när sådant händer det är då man faktiskt inser vilka enorma djur vi sitter på, och att det kan gå fel annars tänker man typ inte på det. Har du varit med om en ridolycka? I så fall vad för olycka? Tur att allt gick bra med er båda :)
ortholms.blogg.se/
sonny,
Delta i min bloggtävling sponsrad av caseapp http://sonnya.blogg.se/2014/february/bloggtavling.html#comment
sonnya.blogg.se
sv; ja men exakt! jobbigast är det om man är medryttare/skötare eller typ beridare i ett stall, ridskola etc och så "ska" hästen ha på sig ett täcke fast man ser att den inte behöver och sådär.. men man kan ju inte komma och bestämma för det är inte ens egen :) Är dock glad att det är lösdrift i stallet vi har nu iaf, hade mått dåligt av att veta att hästarna stod inne vaaarje natt :c och jag tycker faktiskt inte det brukar vara för mycket täckning här heller :) skönt! ? Vad smart att hoppa av! Så gör jag också direkt något händer, ut med fötterna ur stigbyglarna och boooort bort bort från sadeln hahha ;) Dom brukar också bli lugnare när man väl kommit av!
neapocalypse.blogg.se
Emelie,
Usch vad otäckt det där lätt, tur att det gick bra och att ingen av er vart skadade!!=)
nattstad.se/erikssonsmode