10 månader

Idag blir Texas 10 månader och vi närmar oss 1 år med stormsteg. Tiden går så galet snabbt och jag hänger inte riktigt med att han har blivit så stor. Jag ser honom fortfarande som den lilla valpen som kom till oss för 8 månader sedan. Ibland när jag ser honom på avstånd så blir det verkligen en chock att han är så stoooor. Min lilla plutt. ? Vi kämpar fortfarande på med hans trotsperiod, som borde ta slut snart. Jag får mail varje månad om valpens utveckling och enligt dom så är det när valpen är 7-10 månader som den fysiska könsmognaden är samt "spökåldern". Och ja, Texas har blivit könsmogen och lyfter på benet varje gång han ska kissa. Till könsmognaden så tillhör också att valpen försöker klättra på rangskalan och det har vi ju minst sagt märkt av. Spökåldern som är att valpen kan bli rädd för småsaker eller typ stenar, brevlådor m.m har vi dock inte märkt av alls. Men han börjar lugna ned sig nu och är inte alls lika trotsig. Han vet sin plats i "flocken" även om han fortfarande med jämna mellanrum försöker testa sina gränser. De närmaste månaderna ska dock vara lugna i valpens utveckling och de har nu lättare för att lära. Så det passar ju perfekt att vår allmänlydnadskurs snart drar igång! :D Det ska bli så himla roligt att gå den och jag hoppas och tror att den ska vara riktigt givande.
  • Texas

Gillar

Kommentarer

Patricia?????????,
Haha, ja tiden går skrämmande fort. Min egna lilla isbjörn är 5,5 år. Vart de åren har tagit vägen sedan jag hämtade hem henne som valp förstår jag inte..
patriciac.blogg.se
Divorce your horse,
Måste än en gång säga att han är otroligt vacker och att han har en väldigt häftig färg! :) Precis som Flingan även är förstås :)
divorceyourhorse.se
LORRAN,
vilken snygging!!
lorissalovebomb.se